Majanka Bodde, verloskundige

Wie ben ik?


Mijn naam is Majanka Boddé – van der Wal. In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Groningen. Bijna 9 jaar heb ik met plezier in groepspraktijken verloskundige zorg verleend. Bij mij groeide echter de behoefte om de zwangere en haar gezin beter te leren kennen en daardoor de zorg persoonlijker te kunnen invullen. In een groepspraktijk miste ik veel. Zo zag ik sommige zwangeren weinig of zelfs niet, bevielen velen niet in mijn dienst en ook niet iedereen mocht ik weer in de kraamtijd ontmoeten. Tijd voor verandering! Daarom ben ik nu mijn eigen kleinschalige praktijk begonnen. Om iedere zwangere de tijd, aandacht en zorg te kunnen geven die zij, haar partner en hun aanstaande kindje verdienen!


Vertrouwen is voor mij een van de kernwoorden in de zorg. Het vertrouwen in jullie zelf als (aanstaande) ouders; het vertrouwen in de natuur; het vertrouwen dat jullie het beste weten wat goed is voor jullie en je kindje en het vertrouwen in de zorgverleners om je heen. Ik geloof meer en meer dat dit het beste ondersteund kan worden doordat jij en je zorgverlener elkaar goed kennen. Zelf heb ik het als zwangere ook mogen ervaren wat het met je doet als je vertrouwen krijgt van je vroedvrouw die jou kent. En dat gun ik iedereen!


Mijn man en ik zijn de trotse ouders van twee jongens en een meid. Velen vragen mij of een jong gezin wel te combineren is met het ‘altijd maar beschikbaar zijn’. Dat is het zeker, helemaal met steun van anderen. Familie en vrienden die me helpen op het thuisfront en twee collega’s, Wendy Wielenga en Joyce Schouten (Verloskees) die achterwacht zijn bij ziekte of afwezigheid. Daardoor heb ik de mooiste combinatie van gezin en werken die er bestaat!